Известие

Collapse
No announcement yet.

Аз ли съм най-големия карък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колеги моля за помощ!предстои ми смяна на основните или биелните лагери... ориетираит

Моля ориентирайте ме за цени... Какво трябва да се направи и всичко свързано с това..може би ще се наложи да търся и цял мотор незнам още..впрочем става на дума за АР 156 2.0 155К.С. Моля без празноглави изказвяния и въпроси.Очаквам сериозно отношение по въпроса ми..Благодаря предварително за помощта!!!! Моля да пишете и на лично ето и скайп ако е нужно beast_mw

Comment

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
      Аз пак да питам тъй като искам по колата ми всичко да е наред.:какви са нормите на корекции на дюзите.
      Питам защото едната дюза нещо неми харесва.На студен мотор и на обороти са приблизително така.
      1 0.65
      2 -0.34
      3 -0.38
      4 1.24

На топъл мотор и на обороти са тези

1 1.09
      2 0.66
      3 0.56
      4 2.70

При задържане на 1200-1300 оборота корекцията на дюзата на 4 цилиндър става 0.99

Колата е на 1800 километра вече от ремонта и върви много добре и няма никакво зачудване.

Имали място за притеснение относно дюзата на 4-ти цилиндър.Благодаря.
      Гледаш само и единствено на загрял мотор, всички са добре 4-тата вече отива към фаза не много добре над 3 вече ще я мислиш, земи 2 ръка с възможност за проба и така
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не свързвайте тези корекции само с дюзите. Има и други причини за тях.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Благодаря за отговора.По хардуера на мотора всичко е на шест.Изключвам липса на компресия.В събота ще затапя за проба агеера за да елиминирам и него.Ако разменя местата на 3 и 4 дюза компа няма да усети и да ми забичи грешка или греша.И кои мотори са с такива дюзи за да знам от какво да търся.Благодаря.

поздрави:Николай
          Last edited by nikotm; d.m.y г., 22:00.
          Alfa Mito 1.4
          156 2.0 155 ex
          156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Ако сменяш местата на дюзите, ще трябва да им програмираш кодовете.
            Не се заимавай с глупости. Няма гаранция, че и нови дюзи да сложиш ще са ти перфектни тия глупави показания.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Благодаря.Еми начи Фърлям лаптопа в коша. Вярно, що се занимавам с глупости и се опитвам да си счупя колата.Колата сега си върви много добре.
              Alfa Mito 1.4
              156 2.0 155 ex

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                Ако сменяш местата на дюзите, ще трябва да им програмираш кодовете.
                Не се заимавай с глупости. Няма гаранция, че и нови дюзи да сложиш ще са ти перфектни тия глупави показания.
                Емо кои кодове да се програмират на дюзите ? Аз смених всички дюзи с малко по-големки и колата си перка без проблем.
                Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

На мултиджет моторите, дюзите имат кодове.
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Да живна малко темата.Сипах добавка на бардал за почистване на системата.За сега за изминати 200 километра има значителна разлика в дюзата на 4 цилиндър.Само искам да поясна че въпросната дюза при последния тест имаше корекция от 4.10 и мотора се колебаеше от време на време.
                    Attached Files
                    Alfa Mito 1.4
                    156 2.0 155 ex

Comment

Забелязах че при пускането на подгряване на огледалата задния прозорец не реагира.Та днес викам чакай да вида кво става?Да е.а мама им джамбазска.
                      Та на въпроса, с какво лепило мога да залепя там една пластина и да си го пусна в действие?
                      Attached Files
                      Alfa Mito 1.4
                      156 2.0 155 ex

Comment

http://store.emk-33.com/product/3820...-permatex.html

Ако решиш да го използваш, те съветвам да провериш внимателно дали лепеното място не грее след лепенето.

Има случаи, когато то нагрява заради по-лошата ел. проводимост на лепилото, оттам се получава прекомерно нагряване в малък участък и пукане на стъклото.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          http://store.emk-33.com/product/3820...-permatex.html

Ако решиш да го използваш, те съветвам да провериш внимателно дали лепеното място не грее след лепенето.

Има случаи, когато то нагрява заради по-лошата ел. проводимост на лепилото, оттам се получава прекомерно нагряване в малък участък и пукане на стъклото.
                          Лошото е че липсва и планката та ще трябва да импровизирам.
                          Alfa Mito 1.4
                          156 2.0 155 ex

Comment

Две хиляди километра след като ползвах добавката за дюзите проверих какво се случва с тях и за сега съм доволен.От тогава не се получавало това "претрисане" на ниските обороти.
                            Attached Files
                            Alfa Mito 1.4
                            156 2.0 155 ex

Comment

От кои модели двигатели стават дюзите за моят мотор.Че тази четвъртата нещо почва да ме дразни.Днес жената се прибира и усещам че мотора звукът е друг.Закачам компа и хоп четвъртата пак на 4.10 корекция. Благодаря
                              Alfa Mito 1.4
                              156 2.0 155 ex

Comment

ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                                X